Splošni pogoji poslovanja

Pogoj za nakup blaga s te spletne strani je starost nad 18 let in stalno prebivališče v Evropski uniji.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za vse aktivnosti, omogočene v spletni trgovini, ki je dostopna na shelfox.com (v nadaljevanju spletno mesto). Splošni pogoji so zavezujoči za vse Uporabnike (vsaka fizična oseba, ki uporablja spletno mesto). Prosimo vas, da pogoje pozorno preberete. V kolikor se s pogoji, v celoti ali deloma, ne strinjate, našega spletnega mesta ne smete uporabljati.

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravico, da spreminja vsebino spletnega mesta ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve, izdelke, cene ali programe, opisane na tem spletnem mestu.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Pozivamo vas, da si splošne pogoje poslovanja podrobno preberete pred potrditvijo naročila. Nestrinjanje z našimi splošnimi pogoji poslovanja pomeni, da ne morete uporabljati storitev naše spletne trgovine. Prav tako ni možno delno strinjanje s splošnimi pogoji. Za opravo nakupa ste dolžni splošne pogoje sprejeti v celoti, kot veljajo v času izvedbe nakupa.

Podatki o Podjetju

S spletno stranjo shelfox.com upravlja podjetje ARC – KRANJ, D.O.O., HRASTJE 52K, 4000 KRANJ, SLOVENIJA (v nadaljevanju: podjetje).
Registrska številka podjetja 2265052000.
Davčni zavezanec: DA ID št. za DDV: SI55819788.
Vpis v poslovni in sodni register 28.02.2007 pri Okrožnem sodišču v Kranju SRG 200602143
TRR: SI56 0313 8100 0525 593.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Spletna trgovina oz. ponudnik se zavezuje, da pri opravljanju svoje dejavnosti spoštuje materialne predpise Republike Slovenije, med drugim tudi:
• Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
• Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT),
• Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC).

Postopek nakupa

1. Korak: Kupec izbere želen artikel ter količino in izbiro potrdi s klikom na gumb »Nakup«. V primeru nakupa več različnih artiklov, se postopek pri vsakem artiklu lahko ponovi. Ko je zbiranje artiklov končano kupec nadaljuje proces s klikom na gumb »Na blagajno« ali pa klikne na ikonico desno zgoraj z besedilom “Košarica”.
2. Korak: V tem koraku kupec izpolni obrazec z osebnimi podatki, ki so potrebni za dostavo željenega naročila. Kupec ima možnost spremeniti artikle ali količino s klikom na košarično ikono z besedilo “košarica!”. Ko je zadovoljen s klikom na gumb “Posodobi košarico” posodobi le-to, nato pa s klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno” nadaljuje na obrazec. Pri izpolnitvi obrazca imam kupec v določenih primerih možnost izbrati več različnih načinov dostave, ter dodati k naročilu dodatne izdelke ali storitve. Pred zaključkom nakupa ima kupec možnost izbrati še med različnimi plačilnimi metodami. Glede na izveden izbor se kupcu pred zaključkom nakupa ponovno izračuna končna vrednost naročila za plačilo. Kupec nakupni proces zaključi s klikom na gumb »Oddaj naročilo«.
3. Korak: Po zaključenem nakupu se kupcu na spletni strani prikaže potrditveno sporočilo, da je bilo naročilo uspešno oddano skupaj z podrobnostmi oddanega naročila. Kupec prav tako na vpisan elektronski naslov iz 2. točke prejme potrditveno elektronsko sporočilo s povzetkom naročila.

Seznanjamo vas, da se vam ob potrditvi naročila zaračuna celoten znesek izbranega nakupa, vključno z morebitnimi stroški dostave ali drugimi stroški, ki se aplicirajo na nakup. O vseh dodatnih stroških boste obveščeni še pred izvedbo nakupa. Dodatni stroški so lahko povezani tudi z izbranim načinom plačila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ob prevzemu;
– S plačilom s kreditno ali debetno kartico; kreditnih kartic, ki potečejo v naslednjih petih dneh, ne moremo sprejeti. Kreditne kartice bo preveril tretji ponudnik, dobava blaga pa bo opravljena takoj, ko bo izdano dovoljenje,
– S plačilom preko Paypal računa,
– Z nakazilom na račun upravitelja portala Shelfox.com (po ponudbi/predračunu).

Podjetje si pridržuje pravico, da verificira izbrano plačilno metodo z avtentikacijo. Pridržujemo si tudi pravico do nadaljnje verifikacije plačilne metode in sicer tako, da vas zaprosimo, da nam posredujete potrdilo o izvršenem plačilu.
Seznanjeni ste, da ste stroške naročila dolžni poravnati v celoti (vključno z morebitnimi stroški, povezanimi s samo transakcijo in dostavo), skladno z izbrano metodo plačila. Jamčite, da imate sposobnost in pravico opravljati transakcije s kreditno kartico oz. s katerimkoli načinom plačila, ki ste ga izbrali.

Podjetje vodi spletno trgovino, skladno s splošnimi pogoji. Spletna trgovina je Kupcem na voljo ves čas, pri čemer si podjetje pridržuje pravico, da spletno trgovino začasno onemogoči ali ukine brez vnaprejšnjega opozorila.
Zaradi vzdrževanja in posodabljanja spletne trgovine, obstaja možnost, da bo spletna trgovina začasno nedostopna oz. da bo izvršitev plačil začasno onemogočena. Podjetje ne nosi odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi vam lahko nastala v času vzdrževanja in/ali posodobitve spletne trgovine.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Potrditev narčila«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja.

Seznanjamo vas, da se vam ob potrditvi naročila zaračuna celoten znesek izbranega nakupa, vključno z morebitnimi stroški dostave ali drugimi stroški, ki se aplicirajo na nakup. O vseh dodatnih stroških boste obveščeni še pred izvedbo nakupa. Dodatni stroški so lahko povezani tudi z izbranim načinom plačila.

Seznanjeni ste, da ste stroške naročila dolžni poravnati v celoti (vključno z morebitnimi stroški, povezanimi s samo transakcijo in dostavo), skladno z izbrano metodo plačila. Jamčite, da imate sposobnost in pravico opravljati transakcije s kreditno kartico oz. s katerimkoli načinom plačila, ki ste ga izbrali.

Pogodbena dokumentacija bo shranjena ob upoštevanju določb zakonodaje o varstvu podatkov.
V primeru pogostega neprevzemanja poslanih paketov si pridržujemo pravico, da stranka paket lahko plača le pred pošiljanjem (po predračunu, s kreditno kartico ali s paypalom).
Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog.
Pogodba je sklenjena v slovenskem, nemškem in / ali angleškem jeziku.

Dostava

Dostava pri Shelfoxu znaša 3,99€ oz. je brezplačna, v kolikor je tako navedeno na strani izdelka. Dobavni roki, ki jih navedemo, se izračunajo od dneva potrditve naročila ali potrditve pošiljke po predhodnem plačilu nakupne cene. V kolikor v naši spletni trgovini ni navedeno ali ni odstopajočih dobavnih rokov, je čas dostave v sedmih (7) do desetih (10) delovnih dneh ali do 45 dni, če izdelki niso v naši skladiščni enoti.

Naročeni izdelki vam bodo dostavljeni na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo.

Predviden rok dostave je Kupcu na voljo ob oddaji naročila. Podjetje pa si pridržuje pravico, da dostavni rok podaljša v primeru povečanega povpraševanja ali zamud dostavnih služb. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, dostavna služba s kupcem poskuša uskladiti način in kraj dostave.

V primeru, da dostavljavec s kupcem ne uspe vzpostaviti stika, se poskus dostave ponovi naslednji delovni dan in v primeru drugega neuspeha se paket z izdelki vrne pošiljatelju.

DOSTAVA V ČASU RAZPRODAJ

V času razprodaj je predviden čas dostave med 7 in 10 dnevi. O natančnem času boste obveščeni ob naročilu.

Prosimo, upoštevajte, da se dostava lahko odloži v času lokalnih ali državnih praznikov v Sloveniji, ob vikendih ali med oglaševalskimi kampanjami.

Avtorske pravice

© Copyright 2021 Shelfox

Cene

Vse cene na Spletne mestu so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudba velja do preklica.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od odkritja napake, podjetje pa se je dolžno na reklamacijo odzvati v 8 dneh.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku). Za uveljavljanje zahtevka nas je potrebno kontaktirati na email, kjer vam predamo nadaljna navodila.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Uveljavitev možnosti vračila/Odstop od pogodbe

Če želite uveljaviti možnost vračila, nas morate o vaši odločitvi, da prekličete pogodbo, obvestiti v štirinajstih (14) dneh OD PREVZEMA tako, da nam pošljete jasno izjavo po emailu ali izpolnite elektronski obrazec na povezavi https://www.shelfox.com/obr-mv/.

Možnost odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot torej NE velja za pravne osebe.

OPOZORILO: Podjetje sprejema vračilo le tistih pošiljk, ki vsebujejo izdelke, kupljene preko Spletnega mesta www.shelfox.com. Vse pošiljke, ki bi jih posameznik poslal, in ne bi vsebovale izdelkov, kupljenih pri nas, bomo vrnili pošiljatelju na njegove stroške po predhodnem plačilu.

Kupec, ki je opravil nakup preko spletne trgovine, ima pravico do odstopa od pogodbe. Odstop od pogodbe je mogoč v roku 14ih dni od datuma dostave naročila, ki ga Podjetju sporoči dostavna služba. Kupcu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Odstop od pogodbe velja le za kupce, ki so fizične osebe, ki pridobivajo ali uporabljajo blago in storitve za namene izven njihove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena. Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo, pri čemer vas prosimo, da paket označite z reklamacijsko kodo, ki jo prejmete tekom reklamacijskega postopka. V primeru, da paketa ustrezno ne označite (paket poslan brez reklamacijske kode) slednje lahko bistveno podaljša čas reševanja vaše reklamacije.

Šteje se, da ste podali odstopno izjavo pravočasno, če jo oddate v roku, določenem za odstop od pogodbe. Odstopno izjavo lahko podate preko vnaprej pripravljenega obrazca ali pa nam jo pošljete po e-pošti. Obrazec vam je na voljo https://www.shelfox.com/obr-mv/. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

Strošek pošiljanja nosi pošiljatelj. Pošiljka mora biti poslana priporočeno BREZ odkupnine. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Pošiljka je vrnjena na naš naslov, ko jo skladišče evidentira kot vrnjeno pošiljko. Pridržujemo si pravico, da prejeto plačilo zadržimo do vračila izdelkov, ki so predmet odstopa od pogodbe.

Prejeta plačila vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu. V primeru plačila po povzetju vam bomo kupnino nakazali na vaš osebni TRR, ki ste ga vnesli v obrazec.

Seznam artiklov za katere odstop od nakupa ni mogoč oz. je omejen:
Čistila, polirne paste, itd (v primeru, da imajo zaščitno folijo): Izdelek je mogoče vrniti le v primeru, da ni bila odstranjena zaščitna folija/pečat oz. da še ni bil odprt in uporabljen.
Kozmetika (v primeru, da imajo zaščitno folijo): Izdelek je mogoče vrniti le v primeru, da ni bila odstranjena zaščitna folija/pečat oz. da še ni bil odprt in uporabljen.
Samolepljivi nedrčki
Kopalke in spodnje perilo (v primeru, da imajo higienske nalepke): Izdelek je mogoče vrniti le v primeru, da ni bila odstranjena higienska nalepka.
E-book: E-knjiga je intelektualna lastnina, ki je ni mogoče materialno vrniti (se jo lahko prenese ali kopira), zato za ta artikel menjava ali vračilo kupnine ni mogoče. Z uporabo se odrekate pravici za odstop od nakupa.
Set, komplet: Delno vračilo posameznih izdelkov iz kompleta ni mogoče.
Darilo: Odstop od nakupa ni mogoč za izdelke, ki jih prejmete kot darilo, hkrati pa ste v primeru odstopa od pogodbe dolžni ob izdelku vrniti tudi vsa morebitna darila, ki so bila priložena zraven.

Garancija

Za uveljavljanje uveljavljanja garancije je obvezno potrebno slediti postopku na povezavi https://www.shelfox.com/obr-mv/ .

Garancija ne velja v primeru:
• fizične poškodbe;
• obrabe zaradi uporabe;
• napak, ki nastanejo zaradi napačne, neustrezne in malomarne uporabe artikla.

Garancijo lahko uveljavljate skladno z 19. členom Zakona o varstvu potrošnikov.

Izdelke, za katere uveljavljate garancijo, je potrebno pregledati, zato zahtevku za garancijo priložite fotografije oz. videoposnetke, ki izkazujejo napako. V kolikor bo to potrebno, vas bomo prosili, da nam izdelek vrnete, da ga lahko pregledamo.
V primeru, da vam zahtevek za garancijo odobrimo, vam bomo zagotovili nov izdelek, pravico pa imate tudi zahtevati popravilo vašega izdelka, pri čemer vas opozarjamo, da je rok popravila daljši od dobavnega roka za novi izdelek. V kolikor traja popravilo več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.
Prosimo, da ob prejemu zadržite in shranite račun, saj le-ta velja kot garancijski list, brez katerega je lahko reševanje težav oteženo/nemogoče.

Reklamacija Dostave

Če se je vaš izdelek poškodoval med prevozom ali se ne ujema z vašim naročilom, nam prosimo napako javite v roku 48h od dostave.
Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko sami vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. V primeru, da boste postopek sprožIli sami, to storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke na vašo matično Pošto, ki vam je artikel dostavila ali na njihovi spletni strani https://www.posta.si/o-nas/predstavitev/reklamacije.

Na Pošti je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino.

Če pa želite postopek sprožiti preko nas, nas kontaktirajte na elektronski naslov, kjer se boste z našim referentom dogovorili za vse podrobnosti in navodila.

Če vam je paket dostavil GLS in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine.
Če na paketu vidite zunanje poškodbe, na primer luknjo v škatli le-to sporočite kurirju, da bo to dokumentiral v zapisnik o poškodbi, ki ga vi potrdite.
Škodo je potrebno prijaviti v roku 48h od datuma prejema paketa na naš e-naslov. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, GLS nalepke in pa opis poškodbe.

Problemi

Za naročila smo vam na voljo preko pogovornega okenca spodaj desno ali telefonske številke 070 217 550* (PON-PET 9.00-16.00). *PRODAJNI ASISTENT JE NAMENJEN IZKLJUČNO NAROČANJU IN NE VPRAŠANJEM V ZVEZI S TEŽAVAMI, VRAČILI ITD.
Za vprašanja izključno v zvezi z računovodstvom smo na voljo preko emaila service@shelfox.com.
Za vračila, menjave, reklamacije ali druga vprašanja smo na voljo SAMO preko emaila service@shelfox.com .

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Zaradi zagotavljanja kakovostnih storitev za naše stranke se lahko telefonski klici snemajo ali nadzirajo.

Varnostna opozorila

Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati navodila o uporabi.

Vsak izdelek, je potrebno pred uporabo na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili vas prosimo da izdelka ne uporabljate, nas o tem obvestite ali izdelek vrnete.

Podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala zaradi napačne uporabe izdelka.
Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu, ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni. Določene izdelke lahko pridobimo od različnih dobaviteljev, zato lahko pride do manjših odstopanj pri embalaži ali izgledu izdelka. Ta odstopanja nikakor ne vplivajo na kvaliteto ali funkcionalnost izdelka.

Podpora strankam

Ob morebitnih nejasnostih se lahko obrnete na pomoč in podporo strankam na emailu service@shelfox.com, ali preko pogovornega okenca (desno spodaj).

Omejitev odgovornosti

V kolikor se odločite za uporabo spletne trgovine in/ali spletnega mesta, soglašate, da ste to storili prostovoljno in nase prevzeli vsakršno tveganje. Spletno mesto in trgovina sta omogočena ˝takšna kot sta˝, brez kakršnekoli garancije, neposredne ali posredne. Vse omejitve odgovornosti, opredeljene v tem poglavju ali kjerkoli v teh splošnih pogojih, veljajo v največjem možnem obsegu, ki ga dovoljuje zakon.
Podjetje ne jamči za delovanje spletne trgovine in njenih funkcij, prav tako ne garantira, da bo spletna trgovina delovala brez napak, brez virusov ali kakršnekoli virusom podobne škodljive programske opreme. Podjetje ne jamči za kakršnokoli škodo, vključno z, a ne omejeno na: direktno, indirektno ali posledično škodo, ki bi lahko nastala oz. izvirala iz uporabe spletnega mesta.
V kolikor se odločite za uporabo spletne trgovine in izvedbo plačila preko te trgovine, izrecno soglašate, da je uporaba na vašo odgovornost in sami nosite vsa tveganja, povezana z izvedbo plačil preko spletne trgovine, vključno z, a ne omejeno na, neuspela plačila na strani Uporabnika, napake pri plačilih in napake pri vračilih plačil v primeru reklamacije. Ta izključitev velja v največjem možnem obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja. Podjetje ne nosi nikakršne odgovornosti za škodo, ki lahko nastane iz uporabe spletnega mesta in/ali škode, ki bi lahko nastala zaradi napačne uporabe izdelka.

Platforma za reševanje sporov

Podjetje si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v kolikor pa to ne bo možno, bo za reševanje teh sporov pristojno sodišče v Kranju.

Podjetje skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Do platforme Evropske komisije za spletno reševanje sporov lahko dostopate tukaj: www.ec.europa.eu/consumers/odr.
Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

Veljavno pravo

Te splošne pogoje ureja slovensko pravo.

Pravice intelektualne lastnine

Podatki, slikovni in tekstovni materiali ter katerikoli drugi materiali (npr. video vsebine, grafike, skice, ipd.), ki se nahajajo na spletnem mestu, so avtorska dela in kot taka zaščitena z avtorskimi pravicami in/ali pravom intelektualne lastnine.
Z nakupom izdelkov ali uporabo spletnega mesta Uporabnik ne pridobi avtorskih, lastninskih pravic ali pravic intelektualne lastnine na izdelkih in/ali spletnem mestu. Uporabnik sme materiale uporabljati zgolj v lastne, nekomercialne namene.

Promocije in kode s popusti

Na spletni strani potekajo tudi popusti in druge akcije, ki znižajo cene izdelkov (v nadaljevanju promocije). Vsaka promocija je ponujena po znižani ceni za določeno (omejeno) obdobje, ki je opredeljeno za vsako promocijo posebej. Znižana cena velja za nakupe, ki so opravljeni v obdobju trajanja promocije.

Ponudba kode s popustom velja do datuma, navedenega v obvestilu. Ponudbo lahko koristite šele, ko vnesete kodo kupona na strani Shelfox. Kodo kupona lahko uporabite samo enkrat. Uporabite jo lahko samo za spletne nakupe na spletnih mestih Shelfox. Ne velja za naročila po telefonu. Na stranko lahko uporabite samo eno kodo kupona. Vračilo vrednosti kupona v primeru vračila naročila ni mogoče. Kodo kupona ni mogoče zamenjati za gotovino. Shelfox ne prevzema nobene odgovornosti, če izgubite kodo kupona. V tem primeru ne boste prejeli novega kupona, niti vam ne bo povrnjena njegova vrednost. Ponudba velja za rezidente izbranih držav, starejših od 18 let. Shelfox si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni te splošne pogoje in / ali da kadarkoli umakne ponudbo. S tem ne bomo vplivali na vaše zakonske pravice.